jeudi 22 septembre 2011

liqueur de figues = vijgenlikeur



doe in een schaal:

1 kilo vijgen, 300 gram suiker, 1 liter alcohol voor vruchten (45°)

was de vijgen, dep ze droog, snij het "kontje" eraf en snijd de vijgen door de midden, doe de vijgen in een schaal, bestrooi ze met de suiker, schep het geheel door en schenk er de alcohol over. zet de schaal koel weg en meng het geheel 2x per dag, bedek het met een schone theedoek, laat het 8 dagen staan. na 8 dagen begint de alcohol roze te kleuren, "schenk" het geheel nu over in bocalen (tot ongeveer 5 cm onder de rand) en laat het nog een maand trekken. na een maand kunt u het geheel voor de eerste keer filtreren om de vijgen te verwijderen. filter het geheel door een schone theedoek, schenk het daarna in flessen en bewaar het wederom op een koele plek. laat de flessen nog 2 maanden rusten alvorens het aperitief uit te serveren !!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire