op veler verzoek hierbij het recept van "onze" limoncello
ingrediënten voor 2 liter limoncello
1 liter pure alcohol à 90/95°
12 citroenen bio, niet te groen, niet te rijp
1 liter water
800 gram kristal suiker
was de citroenen in warm water.
schil de citroenen, alleen het gele deel van de schil (het witte gedeelte geeft een bittere smaak aan de drank). doe de schil van citroenen in een glazen pot met alcohol. dek de kom af en laat rusten gedurende 30 dagen bij kamertemperatuur op een donkere en koele plaats. roer (schud) om de 2 dagen.
aan het einde van de rustperiode, verwarm een pan met een liter water en 800 gram suiker, laat de suiker goed oplossen. filter de alcohol en verwijder de citroenschil. giet de alcohol (met citroensmaak) in het mengsel van water en suiker. sterk schudden en onmiddellijk in de flessen schenken.
de flessen moeten ten minste 10 dagen rusten op een koele plaats bij kamertemperatuur.
ijskoud serveren: de fles in het vriesvak "bewaren".
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire