een mooie "herfst"vrucht om een heerlijke jam van te maken voor het hele jaar door - niet te versmaden op een croissantje !!
kweepeerjam
1,2 kilo geraspte kweepeer
1 liter water
1 kilo suiker
sap van 1 citroen
was de kweeperen (zorg ervoor dat het "dons" eraf is). snijd de
kweeperen in de lengte, verwijder het klokhuis. rasp de kweeperen fijn
in een keukenmachine.
breng de kweeperen met het water en het
citroensap aan de kook en kook het gedurende 10 minuten. voeg de suiker
toe; kook het geheel totdat het flink ingekookt is en mooi rood van
kleur geworden is (dit duurt ongeveer 30 tot 60 minuten). zodra het een
stevige massa is, is de jam goed.
vul de (gekookte) potten tot
de rand met de jam, zet de deksel op de pot en keer de pot en laat hem 5
minuten op zijn kop staan.
je kan natuurlijk altijd een stuk
citroenschil toevoegen voor meer smaak - lekker voor zomers of voeg wat
kaneel toe - lekker voor 's winters.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire