dimanche 8 décembre 2013

vanmiddag een koffie gedronken met een overheerlijk taartje bij la Fille de Vignes (http://lafilledesvignes.com/) - in Uzès - een echte aanrader !!

vendredi 6 décembre 2013

5 december

in sommige landen zijn ze druk met Sinterklaas, in andere landen zijn ze druk met de Kerstman en hier in Montaren & Saint Médiers zijn ze druk met het aanleggen van de aspergevelden .....................


jeudi 28 novembre 2013

halles auberge - nîmes

je kan natuurlijk niet alleen maar werken, af en toe moet het innerlijk ook verzorgd worden en wat is er niet leuker om typisch frans te eten in halles auberge (http://www.hallesauberge.com/) - bon appétit alors ;-)

 

mardi 26 novembre 2013

het zwembad stond al weer enige tijd droog, het is weer tijd om het zwembad te schuren en te verven ...... het weer werkt dit jaar niet mee, het is veel te nat en veel te koud voor de tijd van het jaar en dan de mistral niet te vergeten.

vandaag is het zonnetje retour en zijn de mannen (gelukkig hebben we hulp van Cor - die is speciaal uit Nederland gekomen) begonnen met schuren .........





de mannen waren met veel goede moed begonnen met het schuren van het zwembad, echter was de mistral een grote spelbreker, gedurende de dag zaten wij geregeld zonder stroom en eerlijk is eerlijk schuren met de hand was en is geen optie ...... dus dan maar beginnen met de andere klusjes ...........





dimanche 13 octobre 2013

doen we het of doen we het niet ...........
we doen het !!!!
we willen graag de benedentuin ook een beetje aankleden en zie hier het begin ...........



samedi 12 octobre 2013

een mooie "herfst"vrucht om een heerlijke jam van te maken voor het hele jaar door - niet te versmaden op een croissantje !!








kweepeerjam

1,2 kilo geraspte kweepeer
1 liter water

1 kilo suiker
sap van 1 citroen

was de kweeperen (zorg ervoor dat het "dons" eraf is). snijd de kweeperen in de lengte, verwijder het klokhuis. rasp de kweeperen fijn in een keukenmachine.

breng de kweeperen met het water en het citroensap aan de kook en kook het gedurende 10 minuten. voeg de suiker toe; kook het geheel totdat het flink ingekookt is en mooi rood van kleur geworden is (dit duurt ongeveer 30 tot 60 minuten). zodra het een stevige massa is, is de jam goed.

vul de (gekookte) potten tot de rand met de jam, zet de deksel op de pot en keer de pot en laat hem 5 minuten op zijn kop staan.

je kan natuurlijk altijd een stuk citroenschil toevoegen voor meer smaak - lekker voor zomers of voeg wat kaneel toe - lekker voor 's winters.
vu de notre piscine, photo prise cet après-midi par un de nos hôtes Lynne Sauselle