zo de koffielikeur (voor insiders leokeur) is in de maak, nu nog 40 dagen geduld ....
vendredi 8 mars 2013
jeudi 7 mars 2013
mercredi 6 mars 2013
het schoonmaken van de daken - een jaarlijks ritueel
we hebben
het er al vaker over gehad; het schoonmaken van de daken, ieder jaar
moet het gebeuren want doe je het niet dan is het een goede plek om
micocouliers te kweken. op "dringend" verzoek van onze gasten hebben wij
een kit antichute gekocht. eerst maar even uitproberen op de grond (de
tranen biggelde over onze wangen). maar 1 ding is zeker het geeft je een
veilig gevoel !!
vendredi 1 mars 2013
tipje van de sluier ......
dit is een van de veranderingen die wij afgelopen winter doorgevoerd hebben (en eh nog overigens - met het verfwerk gaat het al opschieten ;-))
jeudi 28 février 2013
Recette du limoncello
op veler verzoek hierbij het recept van "onze" limoncello
ingrediënten voor 2 liter limoncello
1 liter pure alcohol à 90/95°
12 citroenen bio, niet te groen, niet te rijp
1 liter water
800 gram kristal suiker
was de citroenen in warm water.
schil de citroenen, alleen het gele deel van de schil (het witte gedeelte geeft een bittere smaak aan de drank). doe de schil van citroenen in een glazen pot met alcohol. dek de kom af en laat rusten gedurende 30 dagen bij kamertemperatuur op een donkere en koele plaats. roer (schud) om de 2 dagen.
aan het einde van de rustperiode, verwarm een pan met een liter water en 800 gram suiker, laat de suiker goed oplossen. filter de alcohol en verwijder de citroenschil. giet de alcohol (met citroensmaak) in het mengsel van water en suiker. sterk schudden en onmiddellijk in de flessen schenken.
de flessen moeten ten minste 10 dagen rusten op een koele plaats bij kamertemperatuur.
ijskoud serveren: de fles in het vriesvak "bewaren".
ingrediënten voor 2 liter limoncello
1 liter pure alcohol à 90/95°
12 citroenen bio, niet te groen, niet te rijp
1 liter water
800 gram kristal suiker
was de citroenen in warm water.
schil de citroenen, alleen het gele deel van de schil (het witte gedeelte geeft een bittere smaak aan de drank). doe de schil van citroenen in een glazen pot met alcohol. dek de kom af en laat rusten gedurende 30 dagen bij kamertemperatuur op een donkere en koele plaats. roer (schud) om de 2 dagen.
aan het einde van de rustperiode, verwarm een pan met een liter water en 800 gram suiker, laat de suiker goed oplossen. filter de alcohol en verwijder de citroenschil. giet de alcohol (met citroensmaak) in het mengsel van water en suiker. sterk schudden en onmiddellijk in de flessen schenken.
de flessen moeten ten minste 10 dagen rusten op een koele plaats bij kamertemperatuur.
ijskoud serveren: de fles in het vriesvak "bewaren".
mardi 26 février 2013
limoncello
vanuit Spanje hadden we 6 kilo citroenen meegenomen, hopelijk kunnen we genoeg limoncello maken voor het hele seizoen ;-)
Inscription à :
Articles (Atom)