vendredi 8 mars 2013

liqueur de café

zo de koffielikeur (voor insiders leokeur) is in de maak, nu nog 40 dagen geduld ....
 


 

jeudi 7 mars 2013

voor het derde jaar achtereenvolgend geselecteerd door Michelin - met dank aan onze gasten.

pour la troisième année consécutive sélectionnés par Michelin - merci à nos invités.

for the third year consecutively selected by Michelin - thanks to our guests.



mercredi 6 mars 2013

het schoonmaken van de daken - een jaarlijks ritueel

we hebben het er al vaker over gehad; het schoonmaken van de daken, ieder jaar moet het gebeuren want doe je het niet dan is het een goede plek om micocouliers te kweken. op "dringend" verzoek van onze gasten hebben wij een kit antichute gekocht. eerst maar even uitproberen op de grond (de tranen biggelde over onze wangen). maar 1 ding is zeker het geeft je een veilig gevoel !!
 



 

vendredi 1 mars 2013

tipje van de sluier ......

dit is een van de veranderingen die wij afgelopen winter doorgevoerd hebben (en eh nog overigens - met het verfwerk gaat het al opschieten ;-))

 

jeudi 28 février 2013

leo's nieuwe "speeltje"

wat is er leuker om je nieuwe "speeltje" uit te proberen ..........


Recette du limoncello

op veler verzoek hierbij het recept van "onze" limoncello

ingrediënten voor 2 liter limoncello

    1 liter pure alcohol à 90/95°
  12 citroenen bio, niet te groen, niet te rijp
    1 liter water
800 gram kristal suiker

was de citroenen in warm water.
schil de citroenen, alleen het gele deel van de schil (het witte gedeelte geeft een bittere smaak aan de drank). doe de schil van citroenen in een glazen pot met alcohol. dek de kom af en laat rusten gedurende 30 dagen bij kamertemperatuur op een donkere en koele plaats. roer (schud) om de 2 dagen. 

aan het einde van de rustperiode, verwarm een pan met een liter water en 800 gram suiker, laat de suiker goed oplossen. filter de alcohol en verwijder de citroenschil. giet de alcohol (met citroensmaak) in het mengsel van water en suiker. sterk schudden en onmiddellijk in de flessen schenken.

de flessen moeten ten minste 10 dagen rusten op een koele plaats bij kamertemperatuur.
ijskoud serverende fles in het vriesvak "bewaren".


mardi 26 février 2013

limoncello

vanuit Spanje hadden we 6 kilo citroenen meegenomen, hopelijk kunnen we genoeg limoncello maken voor het hele seizoen ;-)